Okrem čiapok či klobúkov ženy rady nosia aj šiltovky

Módne doplnky majú široké zastúpenie v obliekaní a môžu mať najrozmanitejšiu podobu. Zaraďujeme k nim opasky, rukavice, šály, čiapky a tiež klobúky či šiltovky, a práve tie dnes oslavujú svoj návrat do módy, nielen športovej, ale aj ako praktický doplnok mestského štýlu.

Šiltovky si našli svoje obľúbenkyne medzi všetkými vekovými kategóriami a stali sa súčasťou nielen street oblečenia, ale aj bežnej každodennej módy. Čiapky nás majú chrániť pred chladom a vetrom, ich význam oceníme prevažne v zimnom období, záleží však od materiálu, z ktorého sú vyrobené. Letné horúčavy sa vyznačujú silným slnečným jasom a neúprosným sálaním tepla, čo nám spôsobuje nepríjemné stavy, a tak sa snažíme tieto vplyvy eliminovať napríklad tým, že nosíme na hlave nejakú pokrývku, klobúk alebo šiltovku.

man-6615596_960_720

Internetové obchody majú zásoby množstva šiltoviek, ktoré ponúkajú na predaj pre mužov, ženy a deti. Existujú aj výrobky s označením unisex, čo znamená, že sú vhodné pre všetkých bez rozdielu pohlavia. Pre mužov majú praktický význam, tiež dopĺňajú ich outfit a šiltovky damske dotvárajú celkový imidž muža. Dámy si ich takisto obľúbili hlavne pre ich schopnosť pomôcť zamaskovať napríklad neupravený účes, keď nestíhajú tráviť pri zrkadle veľa času, šiltovka všetky tieto nedostatky účesu zakryje a navyše pôsobí veľmi štýlovo.

woman-3730205_960_720

Samozrejmosťou sú šiltovky, ktoré nosíme pri športových aktivitách, vďaka svojmu strihu nás chránia pred slnečnými lúčmi, túto funkciu si plní prevažne šilt, ktorý bráni oslneniu a priedušný materiál, z ktorého sú ušité, zasa zabezpečuje, aby sme sa na hlave nadmerne nepotili. Šiltovky sa predávajú v najrozličnejších farebných vyhoveniach, jednofarebné, vzorované, s logom či nejakým textom, vyšívané a podobne. Strih šiltoviek je vyriešený tak, aby sa dali nastaviť rozličné veľkosti a prispôsobili sa tak nositeľovi.