Čo nakúpiť novorodencovi?

Každý rodič sa na svoje dieťa naozaj veľmi teší. Nezáleží na tom či bolo naplánované, alebo to bola jednoducho náhoda, ktorá sa vyvŕbila v malé dieťa. Niečo takéto je jednoducho boží dar alebo dar vyššej moci a my by sme to mali rešpektovať. Čo však robiť, keď ste zistili, že ste na dieťa naozaj úplne nepripravení? Celé mesiace ste si hovorili, že ešte máte kopu času a v podstate ste si ani neuvedomili, že k vám čoskoro pribudne niekto nový. A zrazu sa bruško naozaj veľmi zväčšilo a vy ste si uvedomili, že nemáte vôbec nič. To ale vôbec nevadí. Ešte stále máte dostatok času na to, aby ste nakúpili všetko potrebné. Výhodou je, že nemusíte naraz kupovať úplne všetko.

 malý kojenec

VECI, KTORÉ NEVYHNUTNE POTREBUJETE

 

Je však niekoľko vecí, ktoré by ste určite mali mať, hlavne vtedy, keď sa už blíži váš termín. Chcete vedieť, čo by ste si určite mali zaobstarať s predstihom? V prvom rade je to jednoznačne dojčenské oblečenie. To určite zahrňuje nejaké body, dupačky, košieľku na zapínanie a dajme tomu, že aj nejaký svetrík (podľa toho, aké má byť vonku počasie) a taktiež čiapku. Všetko toto potrebujete určite viac ako len v jednom kuse. Bábätko je stále zamazané a špinavé. S tým rovno súvisia plienky. A nielen klasické, ale aj látkové, tie by vám určite nemali chýbať. Hlavne vtedy, keď budete dávať bábätko odgrgnúť. Zavinovačku potrebujete hlavne preto, lebo vaše bábätko jednoducho musíte do niečoho zabaliť. Pokojne ho nechajte, nech sa rozvaľuje, no keď vám príde návšteva, je oveľa lepšie, keď ho máte v niečom pevnom, aby sa náhodou niečo nestalo.

 dětské bačkůrky

ČO ZATIAĽ URČITE NEPOTREBUJETE

Nekupujte zbytočnosti, ktoré v konečnom dôsledku aj tak nevyužijete. Aj keď je bábätkovské oblečenie skutočne pekné, zabudnite na to, že to vaše bude nosiť dizajnové kúsky. Okamžite z toho vyrastie a vy budete len krútiť hlavou nad tým, že ste kúpili niečo, čo nevyužijete. Načo míňať peniaze na niečo, čo je úplne zbytočné?